1992

1992 – Mölle stadshotell

1992 har varit ett speciellt år på sätt och vis. Det kan kanske ses som en vändpunkt i körens historia. Lena Björk-Franzén har efter tolv år slutat som vår dirigent och vi har funnit en ny spännande konsertform där vi lyckats landa körsång och teater, vilket verkar passa oss bra.

Vår stora satsning detta år var en idé från 1990 och 1991 om en jubileumskonsert till minne av Lenas 10 år med kören. Projektet lades ner till förmån för instudering av Riedelrepertoaren, men detta år blev det beslutat att konserten skulle genomföras.

Arbetet med ”Mölle stadshotell” intensifierades under vintern. Monika Wigren-Blomqvist var vår regissör och dramaledare. Hon kämpade tappert och lyckades få oss 50 körsångare att agera och röra oss på scenen vid de rätta tillfällena för att binda samman sångerna till en handling. Hon var också den som fick oss att bita ihop och rycka upp oss när det kändes alltför tung. Som sänd från ovan kom Gertrud Jacobsson som vi fick äran att samarbete med under våren. Hon kastades som ny dirigent in i vår ”Mölle-show” och tog tag i det musikaliska. Oj, vad vi behövde henne!

Söndagen den 12 april var det dags att framföra ”Mölle Stadshotell” – eller ”Oh, Elsa-Lill come back to us”! – en variation på the Gräsänklings Blues.

 

Ingress: 
Hur bräckligt är inte förhållandet mellan man och kvinna? Förrädiska frestelser lockar överallt, ständiga slitningar nöter sänder eller så smyger sig slentrianen på och lyckan kvävs liksom den falnande elden. Har du tänkt på att detta givetvis även gäller relationen mellan kör och kvinna? Framförandet gick verkligen jättebra och vi fick bra recensioner.

När vi lider mot Jul

I mitten av november tog övandet inför jultablån ”När vi lider mot Jul” vid. Fredagen den 11 december var det premiär som följdes upp med en repris på lördagen.

Succé var ordet…