1996

1996 – ”Christmas Carols med glögg” – nu en tradition?

Under våren hade vi ingen stor konsert. Däremot gjorde vi ett mindre framträdande på högskolan den 4 maj. Vår publik var deltagare vid den stora kulturkonferensen i Visby bestående av bibliotekarier från Baltikum. Publiken sken upp lite extra när de kände igen ABBA:s ”Take a chance on me”.

Om vårterminen var lugn så var höstterminen desto mer hektisk. Allmänna Sången medverkade vid Mysteriespelen under Medeltidsveckan.

Den 21 september reste Allmänna Sången, som en del av den gotländska delegationen, till vår vänort Rhodos. Vi framträdde vid invigningen av Fornsalens gudautställning, tillsammans med en grekisk kör på en utomhusbiograf, och med Visby vaganter i en kyrka. Till sist sjöng vi vid en skandinavisk gudstjänst. Repertoaren under resan var både gotländsk och grekisk musik. Det blev sol och bad och mycket sång under veckan. Tyvärr kom inte så stor publik till framträdandena.

Den 11 och 12 oktober höll kören konsert i S:t Hansskolans aula. Vi sjöng svensk, grekisk och engelsk musik. Framträdandet kryddades med inspelat havsbrus och nytagna diabilder från Rhodos.

Därefter var det dags att ställa om till vår julrepertoar. ”Christmas Carols med glögg blev en framgång ifjol så varför ändra på ett vinnande koncept? Succén blev ännu större i år då totalt 200 besökare kom och fick den rätta julstämningen tack vare Allmänna Sångens vackra röster.