2006

Folkmusikdramat ”Utlottningen” på Närsakar

Årets dominerande projekt har varit att uppföra verket ”Utlottningen” på utomhusscenen på Närsakar i När. Verket är skrivet av Eva Sjöstrand, musik av Jan Ekedahl, och med arrangemang av Mats Hallberg.

Repetitionerna pågick hela vecka 32 från tidig eftermiddag till sen kväll måndag. Utlottningen uppfördes på utomhusscenen vid Närsakar i När på Gotland under vecka 32, 2006.

Torsdagen den 10 augusti var det genrep klockan 17:00 och till denna hade vi en lagom stor publik.

Premiären kl. 20:00 lockade drygt 300 personer. Vi hade önskat en fullsatt publik (450 personer) men det var många andra evenemang att kämpa emot, samt inte minst friidrotts-EM på TV med svenskar involverade i finaler samtliga speldagar. Vi bjöd dock dessa premiärbesökare på en enligt vår egen uppfattning bra föreställning + några missar blev det tyvärr med någon missad replikinsats och kanske inte riktigt det flyt vi hade önskat, men vi var ändå nöjda.

Fredagen den 11 augusti bjöd på fint väder men tyvärr friska vindar. Hundra personer färre i publiken men dessa fick se en väldigt bra föreställning där allt flöt perfekt hela tiden. På lördagen, sista föreställningsdagen, hängde regnet i luften större delen av dagen och det var säkert en bidragande orsak till att publiken svek. Det kom 166 betalande åskådare. Ändå var det uppehåll under hela föreställningen. På grund av vädret så blev det denna gång lite mörker under föreställningens gång vilket skapade ytterligare dramatik och mystik. Även denna föreställning gick galant och kändes nog som den bästa av de tre och även vår regissör Örjan Herlitz var nöjd!!

 

 

 

 

 

 

Foto: Tommy Lindberg

Adventskonserter i Helge And och i kyrkorna i Gammelgarn och Eskelhem

Fredag den 1 december var det dags för första adventskonserten. Som vanligt var fredagens konsert inte så välbesökt, 70 personer medan lördagens konsert var bättre publikmässigt med 170 personer.

En helt ny sång fanns med i årets repertoar ”Cradle Song”, annars var det för kören välkänd repertoar, vilket vore konstigt annars då det här var körens elfte år i Helge And så det bör finnas lite att välja bland. Detta år var Arne Silfvergren konferencier och band ihop konserten alldeles förträffligt med intressant mellanprat.

Nytt för i år var våra konserter inomhus i kyrkor på landet. Den 5 december var det Gammelgarn kyrka som fick besök av oss och den 6 december var det Eskelhems tur.