1993

1993 – Gunnel J Mauritzon som körledare

När vi summerar det gångna året kan vi säga att 1993 var det året då vi hade Gunnel J Mauritzon som körledare. Det var ett mycket givande och händelserikt år.

Sacred concerts

Vårterminen ägnades åt ett stort samarbetsprojekt med musiklinjen på Folkhögskolan i Hemse. Materialet vi jobbade med var Duke Ellingtons ”Sacred concerts”. Arrangemangen gjordes delvis av folkaneleverna. Musiklinjen höll även med duktiga solosångare samt ett utmärkt jazzband. Den som lyckades hålla ihop alla dessa medverkande var förstås Gunnel Mauritzon. Trots att vi inte hade så många gemensamma repetitioner blev det en väl sammanhängande konsert. Konserten framfördes i en fullsatt missionskyrka i Hemse den 7 maj och dagen därpå samma program på Roxy i Visby. Avslutades med en konsert i Slite kyrka. En hektiskt helg med andra ord.

Oskarshamns internationella choir festival

Tre dagar senare började vi öva på vårt tävlingsbidrag till Oskarshamns internationella choir festival. Detta arbete leddes av Gertrud Jacobsson och Monika Wigren-Blomqvist. Det blev en italiensk pizzeria av vår Taliganska sallata. Under de sju minuterna som det tar att sjunga stycket utspelades det på scenen ett riktigt drama med mafiosos, brudpar och många andra intressanta roller.

Torsdagen den 17 juni begav vi oss till Oskarshamn med all vår rekvisita:

30 skumgummipizzor, 1 pizzadeg, 3 restaurangbord med rödvit-rutiga dukar, bardiskar, stolar, mandolin, damhandväskor, brudklänning, kulspruteliknande fioler m.m. Båtresan ägnades delvis åt övningar, dramatiska eller musikaliska, vilket chockade en del medpassagerare som råkade förirra sig in i vår övningslokal, halva baren.

Det var ett plaskvått Oskarshamn som mötte oss. Redan på eftermiddagen var det dags att tävla. Vi var laddade till tänderna och gjorde en rätt bra föreställning, men det funkade inte riktigt ihop med ljudanläggningen och scenen. Vi fick i alla fall applåder! Vi gick dock inte vidare till final.

Lördagen den 6 november övade vi hela dagen inför kvällens konsert med Gertrud Jacobsson, Lennart Ejeby och Möllers Allehanda som rest hit.

På kvällen hade vi vår gemensamma konsert ”Allehanda sång” till ackompanjemang av Gotlandsmusikens Jörgen Smeby och Lars Åke Larsson.

Vi inledde med en gemensam del med bl. a ”Jag såg”. Därefter sjöng vi vårt mycket blandade program. Deras programavsnitt hette ”Carpe diem”.

Som avslutning framförde vi sallaten. Aulan var fullsatt och publiken fick verkligen mycket musik för pengarna.

Hösten ägnades också åt arbetet med jubileumsföreställningen (150 år) som planeras bli en helkväll med mat, sång, musik och dans, ett samarbete med Trojaborgsdansarna.

Tyvärr meddelade Gunnel J Mauritzon att hon beslutat sig för att avgå som körledare på grund av tidsbrist.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *