2007

2007 – ”Utlottningen” på CD

Folkmusikdramat Utlottningen äntligen på CD

Detta år har även gått i ”Utlottningens” tecken med inspelning av skiva och konserter under sommaren för att marknadsföra skivan. Själva skivinspelningen, som inte direkt blev en dans på rosor, inleddes i mitten av april. Micke Lyander ansvarade för inspelningen och vi höll till i Atlingbo kyrka. Det blev många turer fram och tillbaka med sena kvällar och även extra pålägg av både musiker och korister innan skivan kunde gå i press. Detta blev mycket senare än tänkt så den releasekonsert som var planerad till mitten av juni fick ställas in. Däremot deltog kören med 10 minuters sång vid nyöppningen av Fornsalen den 15 juni. Den officiella invigningen förrättades av kronprinsessan Victoria. Eftersom skivan Utlottningen inte var färdig så förärades kronprinsessan en Volundskiva. På nyöppningsdagen för allmänheten den 16 juni framförde kören en kortversion av konsertversionen i Bildstenshallen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den riktiga konsertversionen av Utlottningen genomfördes den 4 och 5 augusti i Magasinet på Katthamra Gård, i samband med ett textilmöte på Gotland. Britt Dahné, som är gift med körsångaren Lasse, har broderat hela Utlottning-historien i stil med Bayeuxtapeten. Britt visade upp sitt arbete för tillresande kollegor och kören sjöng och berättade Utlottningen på Katthamra. Dagen därpå gav kören, i samband med Medeltidsveckan, två konserter i S:t Lars ruin i Visby. Sista framträdandet med Utlottningen för denna gång blev i mitten av september. Först i Atlingbo kyrka, där vi tackade för lånet av kyrkan under inspelningen med en konsert, och så gav vi en i Bildstenshallen på Fornsalen.

Adventskonserter i Helge And och i kyrkorna i Grötlingbo och Källunge

Fredag 30 november och lördag 1 december sjöng vi sedvanliga adventskonserter i Helge Ands ruin. Vädret var tyvärr inte med oss i år utan visade sig från sin sämsta sida med ihärdigt regnande under hela lördagens konsert.

Vi fortsatte med förra årets nyhet att besöka kyrkor på landet och i år blev det Grötlingbo och Källunge kyrka som fick ta del av vår julmusik. Årets nyhet var att vi provade på att sjunga med en mindre kör under Skyltsöndagen. Vi var 16 tappra som vid två tillfällen om cirka 15 minuter sjöng på Galleri 5 vid Wallers plats. Om detta blir en tradition får väl tiden utvisa…

 

 

 

 

 

 

Foto: Henrik Wallenius