2020 – Corona, corona och åter corona

Vårterminen
Vårens projekt var att repetera inför och genomföra konserter tillsammans med piano. Under februari och mars kom det rapporter om ett ökat antal smittade av coronaviruset Covid-19 i Sverige. Den 7 mars sjöng kören för de boende på Gotlands sjukhem. Vad vi inte visste då var att det blev det sista framförandet inför folk under 2020 och stora delar av 2021.

Vi fortsatte att repetera fram till i slutet av mars och testade sedan att repetera stämvis och på distans via Zoom. Efter det ställdes resten av terminen samt konserterna in.

Höstterminen
Inför terminen var läget osäkert på grund av pandemin. Terminsstarten ägde rum den 14 september vilket var senare är vanligt. Vi repeterade i en mindre grupp (halva kören åt gången). På repertoaren stod julsånger även om det redan då kändes osäkert om det skulle bli några adventskonserter. I slutet av oktober sköt smittan i höjden på Gotland vilket gjorde att styrelsen åter ställdes inför det svåra valet om att ställa in resten av terminen.

Årets sista repetition ägde rum den 9 november i Wisbygymnasiets/Säveskolans aula. Lokalen var så stor att hela kören hade möjlighet att repetera tillsammans.