Bröllop och Medeltidsveckan


Strax före framträdandet. Foto: Eva Sjöstrand

Den gångna helgen ”tjuvstartade” vi terminen med två framträdanden. I lördags (4/8) sjöng vi på ett bröllop i Visby Domkyrka. Vi inledde med ”Livets morgon” före brudparets intåg och ramade sedan in vigseln genom att sjunga ”Uti Vår hage” och ”Sommarpsalm”. En solist sjöng även Elton Johns ”Your song” samt en annan sång som jag tyvärr inte minns namnet på Sarah Dawn Finers ”Kärleksvisan”. Det var en vacker vigsel och domkyrkan är en mäktig lokal att sjunga i. Det ska bli kul att sjunga där igen på andra advent.

I söndags (5/8) deltog vi i öppningsnumret på Medeltidsveckans invigningsfest på strandpromenaden där vi sjöng Loke Nybergs ”7 dar per år” som är lite av Medeltidsveckans signaturmelodi. Öppningsnumnret är en ny del av Medeltidsveckan och tanken är att stafettpinnen ska lämnas över till andra som kommer att utveckla och bygga på numret till nästa år.

Mats Hallberg hade arrangerat sången för kör, solen sken och strandpromenaden var packad med folk. Öppningsnumret bestod bl a av körsång, medeltidsmusik, magdans, akrobater och knektar. Det var en upplevelse och vi hade hur kul som helst.

Loke Nyberg skrev själv på Twitter:

”Ska strax få höra en av mina egna sånger framföras av blandkör, fyrstämmigt och välrepat. Gråter redan en smula.”

Bättre betyg än så kan man knappast få. 🙂

När allt var klart stod kören kvar på scenen med en liten överraskning till Claudia Deglau som är alt i kören och vår förenings sekreterare. Claudia jobbar till vardags på Medeltidsveckans kansli men kommer tyvärr att lämna Gotland och Allmänna Sången till hösten. Claudia fick önska en sång och valde Livets morgon som vi sjöng tillsammans.


Claudia vid rosenbänken med bl a Wiveka Schwarz och Towan Obrador, Medeltidsveckans initiativtagare. Foto: Eva Sjöstrand

Nu är vi fulla av energi och kommer att inleda hösten men en konsert på LEVA Kungslador den 8/9. Vi syns väl där?! 😉

>> Johan Carlström – tenor


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *