Allmänna Sången räddar Valborgstradition

Traditionsenligt sjungs våren in på S:t Hansskolans trappa i Visby. De senaste åren har NS, Sångsällskapet Nio Sångare, stått för tonerna men i år är kören bortrest. I början av våren skickade därför dess styrelse ett mail till oss med en fråga: ”Kan ni bära traditionen vidare i år?”

Självklart ställer vi upp!

Hastigt och lustigt kompletterades repertoaren och nu har vi övat in Längtan till landet, Majsång, Glad såsom fågeln och Vårliga vindar. Vi har också bjudit in Gotlands Gosskör, så åskådarna kommer att serveras generationsöverskridande sång.

I många regioner ansvarar kommunen för den här typen av offentliga arrangemang. På Gotland är dock firande av såväl Valborg som midsommar i dagsläget beroende av ideella initiativ. Det här är en tradition som vi får hjälpas åt att bära vidare, Visbyborna ska givetvis inte bli utan vårsånger på Valborg.

Kl 19 på Valborg kan hugad publik samlas framför S:t Hansskolans trappa och lyssna på gratiskonserten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *