Samma ull på Länsteatern

I oktober ger vi fyra konserter av det nyskrivna folkmusikdramat Samma ull. Verket är skrivet av Eva Sjöstrand (text, manus och idé), Jan Ekedahl (musik) och Mats Hallberg (arrangemang för kör) och föreställningarna är regisserade av Karin Kickan Holmberg.

Berättelsen kretsar kring hur ett gotländskt fartyg hösten 1824 råkade ut för en hemsk storm på Östersjön efter att ha besökt Stockholm. Gutarna tog sig iland på Dagö och kunde efter många veckor återvända helskodda hem på självaste julafton.

Det var en tid då lammnäringen var central på Gotland och arbetet med ull sysselsatte merparten av öns kvinnor. Det var en tid med stora sociala skillnader, ombord på båten fanns hög som låg, som precis som titeln antyder, ändå var av ”samma ull”.

Missa inte höstens teaterhändelse på Gotland!

Tid
11 oktober kl 19
12 oktober kl 15 & 19
13 oktober kl 15

Plats
Länsteatern Gotland

Förköp via Ticketmaster

Kommentarer inaktiverade.